ANKARA / ALTINDAĞ - Sakalar İlkokulu

Ara

Okulumuzun harap durumdaki duvarını onararak tüm öğrenci ve öğretmenlrimizle birlikte renklendirdik.

Ara

Öğretmen ve öğrencilerimizin hayallerini anlattığı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Hasan Yıldırım ve okulumuz mezunu değerli yazarımız Sn. Buket Uzuner'in önsözlerini yazmış olduğu kitabımız baskıdan çıktı. Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 Hayal konulu kitabımızın tanıtım törenine katılan ilçe Müdürümüz Sn. Hasan Yıldırım'a, Şube müdürlerimiz sn. Dilek Bahçevanlı ve Şükrü Bektaş'a, değerli okul müdürlerimize teşekkür ederiz. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimize ve kıymetli öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Daha ferah ve temiz bir okul için...

3. sınıflarımızn hazırlamış olduğu sergiden kareler

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

2) İlköğretim kurumlarında;

a) (Değişik:RG-14/10/2023-32339) Bir ders saati süresi 40 dakikadır. Okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika olmak üzere diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılır.

İlgili ibare gereği okul giriş saatimiz 08:55 e çekilmiş, birinci tenefüs 20 dk olmuştur. Okul çıkış saatinde bir değişiklik olmamıştır.  24.10.2023 tarihinden itibaren geçerlidir.

Güvenlik nedeniyle öğrencilerimizi çok erken vakitte okula bırakmamanız, çıkış saatlerine uyarak öğrencileri okulda bekletmemeniz önemle rica olunur.

Ekm

Okulumuzda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ağız ve diş sağlığı eğitimi verilmiştir.

Eyl

Çalışmamızın ana amacı, Geliştir-Uygula-Paylaş ilkesi ve Okul Gelişim Modeli (OGM) çerçevesinde, okullarımızın gelişim alanları üzerinde belirledikleri temalar kapsamında akademisyen desteği ile araştırma ve geliştirme çalışması yaparak bu çalışmalardaki sürecin ve çıktıların akademik/bilimsel bir platformda paylaşılması ve yaygınlaştırılmasıdır.

Bu bağlamda Sakalar İlkokulu olarak belirlediğimiz Yabancı Dil Öğrenme Uygulamaları alt teması doğrultusunda hazırlamış olduğumuz çalışmayı kongrede sunduk. Çalışma süresince izlere destek olan Ankara Üniversitesi Öğr.Üyesi Prof. Dr. İnayet AYDIN, TED Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Aylin TEKİNER TOLU, İl Mem Arge Sorumlusu Sn. Sebahat Öcal, İngilizce öğretmenimiz Sn. Jülide Şerife Ay Boyar, 3.sınıf öğretmenimiz Sn. Hatice Önal ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ekm

Edebiyatımızın önemli isimlerinden, okulumuz mezunlarından yazar Buket UZUNER okulumuzu ziyaret etti. Kütüphanemize kitap hediye eden sn Uzuner öğretmenlerimizle söyleşinin ardından okulumuzdan ayrıldılar. Kendilerine ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Ekm

Başkent Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında Sandık Sepet etkinliğine katılan öğrencilerimiz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcısı Sn. Özgül Özkan YAVUZ, Ankara Milletvekili Sn. Lütfiye Selva ÇAM ve Altındağ Belediye Başkanı Sn. Asım BALCI ile buluştular. Yazar Pelin GÜNEŞ ile Ankara Kalesini gezen öğrencilerimiz söyleşi ve imza etkinliği ile birlikte keyifli dakikalar geçirdiler.

Haz

Okulumuz mezunlarından TRT eski Baş Spikeri Sn. Mehpare ÇELİK okulumuzu ziyaret ederek karne sevincine ortak oldular. Okulumuzu gezen sn ÇELİK'e okul müdürü Cemil ÇAKIR tarafından diploması ve fotoğrafının yer aldığı cerçeve takdim edildi. Ziyaretinden çok memnun kalan Çelik tekrar ziyaret sözüyle birlikte okulumuzdan ayrıldı.

Ağu

Okulumuz internet sitesi ve sosyal medya hesabı son iki yılda gözle görülür bir ziyaretçi artışı yaşamaktadır.

May

23 Mayıs 2023 tarihinde tüm öğrencilerimizle MTA Tabiat Tarihi Müzesini ziyaret ettik.